Wat doe ik fout en hoe los ik dit op?

Wat doe ik fout?

Vraag jij jezelf ook wel eens af, wat doe ik fout? Waarom gaat altijd alles mis en waarom verdien ik dit? Het antwoord is heel simpel, het zijn niet zozeer de mensen om je heen die jou dit aandoen, maar door bepaalde overtuigingen die je hebt trek jij deze situaties aan. Het is heel belangrijk om er bewust van te zijn dat jij je eigen werkelijkheid creëert. Alle goede dingen die je overkomen creëer jij, maar ook alle nare dingen. Lees maar eens het stukje over hoe jij je eigen sneeuwbal van geluk kan creëren, maar ook je sneeuwbal van ongeluk momenteel aan het creëren bent in het artikel Waarom velen “gelukkig zijn” niet zullen ervaren.

Waarom positief proberen te denken niet helpt

Zo simpel als alleen positief denken maakt geen verschil. Het is goed om te proberen positief te denken maar dit helpt jou verder niet vooruit. Het punt is namelijk dat je positief moet zijn. En met positief zijn bedoel ik dan ook dat je het moet voelen in jouw hele wezen. Positiviteit moet je voelen en ervaren om daadwerkelijk positief te zijn. Nou vraag je je natuurlijk af hoe je dat doet. Wanneer jij in de put zit is het al moeilijk om te proberen om positief te denken. Doordat je het gevoel hebt dat alles mis gaat, ga je automatisch doemscenario’s opstellen die je keer op keer in je hoofd afspeelt. En dat is precies waar het fout gaat. Want wat jij denkt, dat trek je vervolgens aan. Dus in plaats van deze “doemscenario’s” af te spelen in je hoofd, stel scenario’s op die je graag wel ziet gebeuren. Hoe zie jij bepaalde situaties graag gebeuren? Het is dus belangrijk om alleen te denken aan wat jij wel wilt in plaats van te denken aan wat jij niet wilt. Probeer je voor te stellen hoe jij je zou voelen wanneer deze goede dingen werkelijkheid zouden worden. Een lading positiviteit, of niet dan !?

Zitten jouw overtuigingen op dezelfde frequentie als jouw wensen?

Veel mensen hebben problemen met hun overtuigingen. De reden is vaak dat je niet eens weet wat jouw overtuigingen zijn. Dit komt omdat deze overtuigingen in jouw onderbewustzijn zitten. Zonder dat jij je er bewust van bent, houden deze overtuigingen jou tegen om dat gene dat jij graag wilt te creëren. Je denkt dat andere mensen of bepaalde situaties jou tegen houden te realiseren waar jij zo naar verlangt, maar in feiten doe je dit zelf. Natuurlijk doe je dit niet met opzet, deze overtuigingen zitten zo diep in jouw onderbewustzijn dat jij je er totaal niet bewust van bent. Wat jij kunt doen is deze overtuigingen vervangen met nieuwe overtuigingen, maar daarvoor moet je wel weten wat jouw oude overtuigingen zijn. De meeste overtuigingen komen neer op het feit dat jij je niet waardig voelt. Voorbeelden: Ik ben niet goed genoeg, ik verdien het niet, ik ben niet sterk genoeg, ik kan dit niet aan, het gaat toch altijd mis. Affirmaties kunnen daarom een grote rol spelen bij het vervangen van jouw oude overtuigingen en het creëren van nieuwe. Een overtuiging is namelijk een gedachte die duizenden keren herhaald is. Deze gedachte herhaal je zo vaak dat deze plaats gaat nemen in jouw onderbewustzijn en jouw oude overtuiging vervangt. Zo word deze nieuwe gedachte jouw werkelijkheid.

Dankbaarheid is de sleutel..

Tot slot, wees dankbaar voor alles om je heen. Het is mooi als je dit al bent. Op dit gebied hoeft er dan niet veel te veranderen. Maar sommige mensen zitten zo diep in de put, dat ze het oog op alles om hen heen verliezen. Ze zijn niet meer dankbaar voor de mensen en dingen om hen heen. Probeer je ogen te openen en alle mooie dingen om je heen te zien, die zijn er altijd wel! Wees dankbaar voor het eten op tafel, wees dankbaar voor het dak boven je hoofd, wees dankbaar voor je familie, vrienden en alle mensen die om je geven, wees dankbaar voor je baan, voor je gezondheid, wees dankbaar voor een nieuwe dag!

Ik hoop dat je nu kunt beginnen met het loslaten van je oude leven en je oude overtuigingen. Je verdient al het goede op de wereld, nu moet jij het alleen nog geloven.

Hartelijke groet,

Sjarmaine

P.S. Binnenkort komt er een webinar dat dieper ingaat op het veranderen van jouw overtuigingen. Houd je mail in de gaten!

 

1 Reactie op Wat doe ik fout en hoe los ik dit op?

  • Weyers zegt:

    Weet niet meer mijn leven op de rit te krijgen, lijkt wel of iedereen zich tegen mij keert, wat doe ik fout, in godsnaam .?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het Gratis:
Zoeken
Loading