Transformatie in de herfst

Autumn

Mijn transformatie

Een tijdje geleden liep ik door het park, omringd door de mooie kleuren die de herfst met zich mee brengt. Ik realiseerde me dat ik mij vooral tot dit seizoen aangetrokken voel. Niet door de meest voor de hand liggende redenen die je in de eerste instantie zou denken, maar omdat de herfst toch wel staat voor transformatie. Dit is het seizoen dat de bomen hun bladeren laten vallen, ze schudden het verleden van zich af en maken plaatst voor het nieuwe. Ze transformeren en doordat zij dit doen ontwikkelen zij zichzelf steeds verder, zij groeien.

Ik kwam tot de conclusie dat wij als mensen dit ook zo zouden moeten zien. We hebben allemaal een verleden, en soms houdt het verleden ons tegen om verder te gaan met de toekomst. Het houdt ons tegen om naar een hoger niveau te klimmen.

Aangezien het herfst was en ik alle veranderingen om me heen kon waarnemen, nam ik de keuze om ook een transformatie te ondergaan. De keuze om het verleden los te laten en mijn oude gewoonten van me af te schudden. Op deze manier maakte ik plaats voor nieuwe gewoonten, nieuwe ervaringen en daardoor stond ik open voor wat de toekomst mij kon brengen. Na ongeveer een maand begonnen de resultaten al binnen te stromen. Ik voelde me beter, gelukkiger, ik had meer succes in de dingen die ik deed, alles ging goed en perfect op alle vlakken en aspecten van mijn leven.

Transformatie begint met een keuze

De reden dat ik dit verhaal met jullie deel is omdat vele onder ons moeite hebben om hun oude gewoonten en overtuigingen de deur uit te doen. Het is eigenlijk heel simpel, je maakt een keuze, de keuze om te transformeren. Nou zeg ik niet dat het makkelijk is, maar simpel is het zeker. Zodra jij de keuze hebt gemaakt dat jij net zoals de herfst je ontdoet van de kettingen van het verleden, van de dingen die jou tegenhouden, dan is dit het begin van jouw transformatie, het proces kan beginnen.

Het belangrijkste voor jou in dit proces is jouw standvastigheid, jouw motivatie. Het is dan ook van groot belang wat jouw drijfveren zijn. Waarom wil jij zo graag deze transformatie ondergaan? Nou zul je heel wat redenen op kunnen sommen waarom jij wilt veranderen. Misschien wil je een nieuwe succesvolle baan, een leuke relatie, rijkdom noem maar op. Maar graaf nou eens wat dieper. Waar komen deze redenen vandaan? Wat is de kern van jouw wens?

De kern

Toen ik net bezig was om de wet van aantrekking toe te passen op mijn eigen leven, merkte ik vaak dat ik terug viel in oude gewoonte, ook wel oude denkpatronen. Dit kwam mede omdat ik wel tientallen redenen had waarin ik verandering wou zien. Wat ik echter niet wist en waar ik ook totaal niet mee bezig was, dat was de kern van mijn wensen.

De kern van jouw wensen kun je meestal ook wel meten aan een bepaalde emotie die je erachter zoekt. Door te schrijven en elk detail te onderzoeken van mijn wens kwam ik er uiteindelijk achter wat de kern van mijn wens was, mijn drijfveer.

Zodra je dat weet, kunnen er nieuwe overtuigingen geplaatst worden. Dan is het natuurlijk een kwestie van herhalen. Binnen een mum van tijd zul je je beter voelen dan ooit. Ik spreek uit ervaring!

Ik hoop dat door dit te delen, ik jullie alvast een aantal nieuwe inzichten heb kunnen geven. In mijn volgende artikel zal ik meer vertellen over mijn ervaringen.

Hartelijke groet,

Sjarmaine

2 Reacties op Transformatie in de herfst

  • caro zegt:

    Graag wat meer info, of concrete voorbeelden van hoe je tot je kern kwam. Dank je wel!

  • Anneke zegt:

    Dit is zo juist. Ik moet nog maar aan iets denken en het gebeurd en meestal dien ik daar niet zo lang op te wachten. Ik ben ook steeds dankbaar voor alles wat ze me Hierboven aanbieden. Hoe klein het ook is.

    Ik voel de nabijheid van Onze Vader dan ook zeer duidelijk, het is alsof hij mijn ganse lichaam in vuur en vlam zet.

    Heerlijk is dat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het Gratis:
Zoeken
Loading