Mijn onzekerheid overwinnen

insecurityIn het vorige artikel hebben jullie al gelezen wat mijn eerste ervaringen waren bij “mijn onzekerheid overwinnen”. Ik zal nu vertellen over mijn ervaringen die hierop volgen. Misschien herken je jezelf hier ook in. Wat ik je dan wil meegeven is dat het allemaal begint met een keuze, een keuze die jezelf maakt. Veel mensen zoeken hulp van buitenaf, en ook al kan dit je enorm helpen, de verandering vindt plaats binnen in jou.Met andere woorden, jij bent de enige die jezelf kan helpen. Mensen om je heen kunnen jou de middelen geven, maar de uiteindelijke keuze om je te ontdoen van jouw onzekerheid, die ligt bij jou.

Een sterke wil

De faalangst cursus had mij enorm geholpen. Maar ook al was ik het grootste deel van mijn angst kwijt, mijn oude overtuigingen speelde nog steeds op. Na de middelbare school, moest ik een keuze maken over welke opleiding ik wou gaan doen. Nou was ik niet iemand die van jongs af aan wist wat ik wou gaan doen, dat beeld veranderde nog al is. Na goed afwegen was mijn keuze gevallen op de opleiding Toerisme en Recreatie. Ik redde me prima wat betreft theorie, ik haalde uitmuntende cijfers, ik kon goed leren. Echter met presentaties ondervond ik problemen. Ik was niet alleen zenuwachtig maar ik was gigantisch onzeker. Bij elke presentatie klapte ik dicht.

Na een jaar werd mij aangeraden door mijn coach om te stoppen met de opleiding omdat presenteren toch echt een groot probleem was. Ik heb toen de keuze gemaakt om te stoppen. Daarna heb ik een psycholoog opgezocht die aangesloten zat bij de school en een afspraak gemaakt. Ook zij gaf me een aantal middelen en ideeën om mijn onzekerheid te verkleinen. Voor mijn gevoel waren dit ontzettend hoge drempels waar ik overheen moest, maar desalniettemin wou ik zo graag van mijn onzekerheid af dat ik alles wel wou proberen.

Doordat ik een sterke wil had en omdat ik zo duidelijk voor ogen had wat ik wilde bereiken, hield ik vol en zag ik steeds meer veranderen in mezelf. Ook mijn relaties met de mensen om me heen werden beter. Ik durfde te communiceren! Mijn onzekerheid hield mij niet langer tegen.

We zijn er bijna!

Na jaren zoeken naar middelen om mijn onzekerheid te overwinnen voelde ik mij eindelijk stukken lichter. Mijn onzekerheid was nog een vaag geruis op de achtergrond. Maar dat vage geruis kon ook stukken luider worden op bepaalde momenten. Mijn onzekerheid speelde niet langer een overheersende rol in mijn dagelijks leven, maar het was er nog wel.

Het uiteindelijke gedag zeggen tegen mijn onzekerheid begon pas drie jaar geleden, toen ik me bewust werd dat ik mijn eigen werkelijkheid creëer. Wanneer je onzeker bent denk je vaak aan scenario’s die je juist niet wilt zien gebeuren. Ik kwam erachter dat als ik me juist dingen voorstelde die ik graag zag gebeuren, dit ook zo gebeurde. Voorheen maakte ik me dus vaak druk om niks en door mijn eigen negatieve denken gingen dingen ook mis. Langzaam maar zeker begonnen de puzzelstukjes op hun plek te vallen. Ik begon te begrijpen hoe het in elkaar zat. Ik wist wat ik moest doen om me los te maken van mijn onzekerheid, en dat was het loslaten van al mijn oude overtuigingen. Het was niet altijd even makkelijk, en ik heb ook tijden gehad dat ik terug viel in oude denkpatronen.

Bekijk hier de video het geheim achter je wensen.

Uiteindelijk is mijn wil sterker geweest en met de wet van aantrekking is het mij dan toch gelukt. Het feit dat ik mijn verhaal nu schrijf zonder enige twijfel, zonder schaamte en zonder angst, het geeft me hoop voor iedereen die onzeker is om los te laten. Onzekerheid ontneemt je zoveel kansen, het laat je zoveel missen van het leven. Nu meer dan ooit realiseer ik hoeveel ik aan me voorbij heb laten gaan.

Je bent niet alleen

Mijn hoop voor degene onder ons die ook met onzekerheid worstelen, laat geen dag meer aan je voorbij gaan! Laat je onzekerheid gaan, kruip uit die comfort zone en stap over de drempels heen die je tegenhouden, het is het meer dan waard!

hartelijke groet,

Sjarmaine

 P.S. Worstel jij ook met onzekerheid en wil je hier graag vanaf? Lees dan hier het artikel: Is onzekerheid een constante factor in jouw leven?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het Gratis:
Zoeken
Loading