Waarom velen “gelukkig zijn” (nog) niet zullen ervaren..

images (1)Wat is rijkdom? Wanneer je het woord rijkdom hoort denken de meeste mensen meteen aan geld. Maar rijkdom kan zoveel dingen betekenen, voor elk mens heeft rijkdom een andere betekenis. Voor de één kan het bijvoorbeeld gezondheid en welvaart betekenen, voor de ander betekent het familie, vriendschappen en relaties. Rijk zijn kun je op zoveel verschillende manieren.

Heb jij de juiste wensen?

Waarom willen mensen rijkdom? Dit kan om verschillende redenen, namelijk : een nieuwe auto, een nieuw huis, goede relaties, gezondheid, vrijheid, noem maar op. Maar wat zit hierachter? De reden dat de meeste mensen dingen of bepaalde situaties willen komt neer op één ding, Gelukkig zijn! Iedereen wilt graag gelukkig zijn, en veel mensen zoeken dit in materiële dingen. Ze denken dat het in bezit zijn van bepaalde dingen hen gelukkig maakt. Het geeft ze misschien een verzadigd gevoel, maar voor hoelang?

Het gevoel achter jouw verlangens: “the short-cut”

Waar iedereen echt naar op zoek is, dat is het gevoel dat achter al deze dingen ligt. Word je echt gelukkig van een auto of van geld? Nee, je verlangt eigenlijk naar het gevoel dat je ervan krijgt, dat heerlijke gelukzalige gevoel! Een gevoel van vrijheid. Een auto, geld, een nieuw huis, dat zijn allemaal materiële middelen om tot dat gevoel te komen. Wanneer je weet dat het niet de dingen zijn waar je naar opzoek bent, maar je realiseert dat je zoekt naar het gevoel dat je van deze “dingen” krijgt, dan zul je zien dat je al deze grote dingen niet meteen nu nodig hebt om dat gevoel te krijgen. Je zult merken dat alle kleine dingen die nu binnen handbereik liggen je ook dat gelukzalige gevoel kunnen geven. Schuif dat ‘grote’ aan de kant, en focus je op die kleine mooie dingen, je hebt er zoveel van en het wacht op jou om gezien te worden, ergens in al die kleine dingen ligt iets van onschatbare waarde wat jij nu al kunt waarderen, wat jij nu al kunt voelen. Dat ‘grote’ is niets meer dan heel veel van die kleine dingen.

Een voorbeeld..

Stel je wilt vijftig kilo afvallen en je hebt geen idee of de tijd om dat te doen. Daarnaast heb je alles uitgeprobeerd wat je kan bedenken, maar niets heeft mogen baten. In plaats dat je je focust op dat “grote” succes van vijftig kilo afvallen, kun je je beter richten op het behalen van een kleiner succes die je in het hier en nu wel kunt behalen. Zoals het drinken van acht glazen water per dag. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je elke dag een half uur aan je beweging doet. En zo kun je nog meer activiteiten bedenken die je nu al kunt doen om je goed te voelen over jezelf en die jou het gevoel geven dat je op weg bent naar jouw “grote” succes.

Het balletje rolt..

Het is net als een sneeuwbal, eerst moet je zelf even het lichte werk doen, focus, kijk, zoek, voel en op een gegeven moment is die kleine sneeuwbal groot genoeg om zelf van de berg af te rollen, er is dan genoeg momentum. Dan zie je opeens, voordat je het beseft, dat ‘grote’ geluk waar je naar zocht opeens voor je neus staan. De hele tijd, deed je niet anders dan een klein beetje van wat je nu al binnen handbereik hebt op te stapelen. Steeds maar weer een beetje van wat je nu al hebt opstapelen en opeens heb je wat je eerder nog niet had.

Je kunt het ook vergelijken met het willen van een gelukkig leven. Waaruit bestaat een gelukkig leven dan? Gelukkige jaren? Want die bestaan weer uit maanden, maanden bestaan weer uit weken, weken bestaan weer uit dagen, dagen bestaan weer uit uren, uren bestaan uit minuten, en minuten bestaan weer uit seconden. Begin klein, en het stapelt zich vanzelf op tot dat “grote geluk” waar je naar op zoek bent.

Onbewust opstapelen doe je nu al

Denk hier over na, want dit doe je ook met zaken waar je ontevreden over bent. Je hebt op dezelfde manier ook jouw sneeuwbal van ongeluk gecreëerd. Het is belangrijk dat je beseft dat je hier nu al mee bezig bent, want die sneeuwbal van geluk is even makkelijk te creëren als die sneeuwbal van ongeluk. Het enige verschil is dat je gemiddeld meer mensen een sneeuwbal van ongeluk ziet creëren, dus boots je dat maar na, zonder erbij na te denken. Nu kun je ervoor kiezen om bewust te zijn en wel na te denken over wat je wilt creëren. De middelen om dat te doen, heb je nu al. Zij zijn al aanwezig, nu. Niet zogenaamd positief denken, maar werkelijk positief zijn, in het hier en nu met wat je hebt, gebruik die ‘seconden’ uit het bovenstaande voorbeeld om jouw ‘uren’, ‘weken’, ‘maanden’, ‘jaren’ te creëren, want dat zijn die grotere geluksmomenten.

Geluk zit in een klein hoekje

Je kent het gezegde vast wel, geluk zit in een klein hoekje. Ik geloof sterk in dit spreekwoord en heb het misschien anders opgevat dan de meeste mensen. Ik ben gaan geloven dat het kleine hoekje waar het geluk in zit, dat dit zich binnen in jou bevindt. Gelukkig zijn, wat is dat eigenlijk? Ik geloof dat wanneer jij oprecht gelukkig bent, je volledig accepteert wie je bent, dat de situatie waarin je verkeerd geen invloed meer heeft op jou, dat je compleet en totaal verbonden bent met jouw hogere zelf. Maar hoe bereik je dit punt?

Zoektocht

Het begint allemaal met een zoektocht in en naar jezelf. Wie ben jij als persoon? Wat is jouw karakter? Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat zijn jouw passies en dromen? Leer jezelf kennen, neem elke dag even de tijd om alleen te zijn met jezelf. Denk na over wat jou bezig houdt, over jouw passies en dromen. Denk na over wie JIJ bent, wat zijn jouw kwaliteiten? Wat maakt jou nou jou? Doe in dit uurtje waarin je de tijd neemt voor jezelf, dingen waarvan je geniet. Dit kan anders zijn voor iedereen. Sommige mensen houden van schilderen, muziek instrumenten bespelen, schrijven, het maakt niet uit, zolang jij je erin kan vinden. Herhaal dit dagelijks en naarmate de tijd verstrijkt zul je merken dat jij bezig bent met jezelf te accepteren, precies zoals je nu bent.

Cheerio’s

Een tijd geleden heb ik een workshop/seminar bijgewoond van Michael Beckwith. Misschien hebben jullie ook wel eens van hem gehoord. In dit seminar vertelde hij dat hij zich niet laat beïnvloeden door de situaties om hem heen. “Just go with the flow”. Vecht niet tegen bepaalde situaties maar laat alles over je heen komen. Ook slechte ervaringen, die kunnen weer dienen als leerpunten. Gebruik alles tot je eigen voordeel. Ook wanneer anderen met problemen of nare verhalen naar hem toekomen blijft hij in een “happy state of mind”. Hij refereerde naar Cheerios, ronde cornflakes rondjes. Wanneer er iemand naar hem toe kwam met een naar verhaal over een probleem of situatie, dacht hij aan cheerio’s. O. o o. Gewoon O, en meer niet. Laat het je geen rotgevoel geven. Je kan een luisterend oor zijn maar laat het je niet zozeer beïnvloeden dat jij ermee in je hoofd gaat rondlopen.

Wanneer jouw stem de ruis van de wereld overstemt..

Om echt verbonden te zijn met jezelf is het belangrijk goed naar jezelf te luisteren. De meeste mensen luisteren naar de stemmen om hen heen, ouders, media, autoriteit figuren, voorbeeld figuren. Het is vele malen belangrijker te luisteren naar de stem die van binnen uit jezelf komt. Sommige mensen hebben een natuurlijk talent om hun eigen stem te horen, Anderen hebben hier wat meer moeite mee. Zij kunnen dit bereiken met bijvoorbeeld mediteren. En vergis je niet wat mediteren betekent, want het kent vele vormen. Tekenen of schilderen kan ook een vorm van meditatie zijn. Een manier om volledig in het hier en nu te zijn. Dat is mediteren. Voor je uitkijken en naar een prachtig landschap kijken of het luisteren naar de zang van de vogels terwijl je gewoon op je stoel zit is ook mediteren. Volg ook je intuïtie, “your gut-feeling”. Dit gevoel komt van jou hogere zelf die je helpt beslissingen te maken en je helpt door je te waarschuwen voor problemen.

Volg altijd je eigen stem, die leidt je naar jouw geluk. Denk groot, begin groot! Dus begin met dat waardevolle kleine…

Jouw geluk bevindt zich nu overal om je heen, rijkdom zit in een klein hoekje dat wacht om ontdekt te worden door jou.

Bekijk hier de video het geheim achter je wensen.

Download het Gratis:
Zoeken
Loading