Eenzaamheid? Vraag en het is gegeven

eenzaamheid

Eenzaamheid: vraag en het is gegeven?

Er was eens een drenkeling die zich bevond in een grote oceaan. Hij bad tot God om hem te redden. Er gingen weken voorbij en God bleek geen gehoor te geven. Maar de drenkeling bleef tot God bidden om hem te redden.

De volgende dag kwam er een grote adelaar die hem aanbood om op zijn rug te klimmen zodat hij hem naar het vasteland kon brengen. Maar de drenkeling zei echter: “Nee, dat hoeft niet hoor, God redt me wel.” Vervolgens vloog de adelaar weer weg en de drenkeling vroeg opnieuw aan God om hem te redden.

De volgende dag kwam er een boot voorbij en de bemanning zag de drenkeling. Ze gooiden een ladder naar beneden en vertelden hem dat hij aan boord kon komen en mee kon varen. Maar de drenkeling sloeg het aanbod af en de boot voer verder. Opnieuw bad de drenkeling tot God om hem te redden. Keer op keer kwam er hulp langs, maar de drenkeling sloeg alle hulp die werd aangeboden af.

 

Vraag en het is gegeven

Hoewel de mensheid tegenwoordig steeds meer openstaat voor het idee dat er meer is tussen hemel en aarde zijn er ook een aantal andere bedoelingen met dit verhaal.

Ten eerste komt het maar al te vaak voor dat wij denken te weten hoe iets dat wij verlangen tot ons gaat komen. We denken te weten via welke weg dit gerealiseerd wordt, maar het hoeft niet altijd te gaan zoals we zelf denken. Sterker nog: het komt vaker voor dat een verlangen gerealiseerd wordt op een manier die wij niet hadden verwacht.

Je hebt men vast eens horen zeggen: “Vraag en het is gegeven.” Dat kun je bijna letterlijk opvatten, want het universum heeft talloze wegen om dat wat je wenst naar je toe te trekken, alleen dan moet je wel openstaan voor die wegen.

Als je steeds verwacht dat iets alleen op een bepaalde manier tot jou kan komen dan blokkeer je eigenlijk alle andere wegen waardoor het gewenste tot jou kan komen.

Natuurlijk is het mogelijk dat het gewenste via jouw voorgenomen wegen waarheid wordt, maar ‘het leven’ kent de weg met het minste weerstand en via deze weg kan het gewenste jou ook het snelst en het best bereiken.

Sta daarom ook open voor de wegen die onbekend voor jou zijn en die je niet in gedachten kunt bedenken.

Waarom wij één zijn en jij niet alleen bent

Ten tweede denken wij maar al te vaak dat wij alleen zijn, maar is dat wel echt zo?

Je hebt vast wel eens stilletjes in gedachten, in een gebed of op een andere manier om antwoord gevraagd. In principe ‘bidden’ wij de hele dag als wij in gedachten of hardop om iets vragen.

Hele oude heilige geschriften leren ons dat wij één zijn, maar ook de wetenschap zegt tegenwoordig dat ons bewustzijn met elkaar verbonden is. Wij en onze medemensen zijn één met het universum. En het is dan ook niet vreemd dat een antwoord op onze vraag via onze medemens zal komen.

Het universum, God, de bron, je innerlijke wijsheid, hoe je het noemen wilt, ziet ons niet als afzonderlijke wezens, maar beschouwt ons als één geheel.

En wanneer er vanuit dat geheel een vraagt komt, dan is het ook niet vreemd dat het antwoord ook geven wordt aan dat geheel.

Ik wil dit artikel geen religieus tintje geven, maar het volgende vers is wel van toepassing:

“Een nieuw gebod geef Ik u, dat gij elkander liefheeft; gelijk Ik u liefgehad heb, dat ook gij elkander liefheeft” (Johannes 13:34).

Vaak zijn wij er niet van bewust dat het antwoord op onze vraag ons wil bereiken via onze naasten. De Bijbel zegt dat wij onszelf lief moeten hebben zoals we onze medemens liefhebben.

Dat vind ik een goede uitspraak. Dit wil eigenlijk zeggen dat het universum via elke broeder of zuster tot jou kan spreken, ongeacht wat jouw mening over deze persoon is.

Pas wanneer wij onze medemensen daadwerkelijk beschouwen als gelijken en beseffen dat ook in hen een lichtpuntje van onvoorwaardelijke liefde verblijft, kunnen wij het antwoord op onze vraag herkennen, mocht het via deze weg tot ons komen.

Wees er daarom ook op bedacht dat er talloze wegen naar Rome leiden en dat ook nu vele antwoorden die nog niet gehoord zijn op jou wachten.

 

Vergeet niet een berichtje achter te laten! 😉

 

 

17 Reacties op Eenzaamheid? Vraag en het is gegeven

 • Weet nu dat ik wetende ben,..en dus nooit meer éénzaam hoeft te zijn, want met mij zijn er duizenden mensen met ‘t zelfde gevoel, luisteren wij goed naar onszelf en doen we wat we doen moeten, dan krijgen we heerlijk contact, elke seconde van de dag,…’t leven zelf dus is mijn klankbord.
  Hou van U en Hartelijk dank voor alles, slaag ik niet in dit leven, dan krijg ik wel ‘n her in ‘n volgend leven <3

 • esther zegt:

  ik ben erg eenzaam maar dat komt niet door mij hoor!
  ik doe me best om contacten te maken maar hun niet voor mij dit is zo niet waar
  !

 • anneke zegt:

  ik weet dat ik niet eenzaam ben, vanuit mijn diepten.
  maar soms vind ik het wel erg moeilijk dat ik geen mensen heb om tegen te praten. dan kan ik me eenzaam voelen en weet gelijk dat dit toch niet helpt.
  mensen snappen niet waar je doorheen gaat en kunnen je niet helpen.
  dan weet ik me weer getroost met “mijn genade is je genoeg”.
  de omstandigheden in mijn leven zijn zo dramatisch wat God toe laat.
  dat is voor mij al een troost, dat Hij het toelaat.
  zodat ik me apart gezet weet en dat ik mag leren om van hem afhankelijk te zijn. dat hij me veranderd door deze omstandigheden heen.
  het is niet leuk, maar willen we diep geworteld worden in hem, zullen we toch door de woestijn gaan.
  afhaken is weleens door me heen gegaan, nee, dat wil ik niet, want ik ben er bijna.
  lieve mensen, ga door, het is het allemaal waard.
  Jezus is ons groot voorbeeld.

  • Ellie Bekker zegt:

   Beste Anneke, wat jij nu zegt, niemand om mee te praten, ja dat heb ik ook, ik ben sinds 20 januari 2009 alleen, heb jaren mijn moeder verzorgd, en op de 20e is ze begraven, ben toen opgevangen door een hele lieve buurvrouw met wie ik vaak wegging, ze is in de 70, kwam iedere avond een bakkie doen en zij had haar zoon in huis, die heeft haar letterlijk en figuurlijk geestelijk kapot gemaakt en ze zit nu met alzheimer, die daarna behoorlijk is verergerd, in een aanleuningwoning, en ze weet niets meer, terwijl we altijd fietsten, en gezellige dingen deden, nu ze weg is, zit ik alleen met mijn poezen, en hopen dat er iemand een bakkie komt doen om ff te praten. Ik heb nu vakantie, bijna afgelopen, en niemand gezien, familie, mijn oudste broer zit in een begeleid wonen traject in Ugchelen en mijn andere broer woont wel bij ij in de plaats maar zijn vrouw en dochter willen niets meer met me te maken hebben en mijn broer komt dan ook niet. Bij het LdH waar ik heilssoldate ben kom ik ook niet iedere dag, maar ze komen ook niet bij mij. Telefoontjes krijg ik niet, en ja dan voel je je wel eens alleen en eenzaam, maar ik weet dat de Allerhoogste op me neerkijkt en me sterkt ,maar alleen is maar alleen. Hopende op een betere toekomst, en dat die toekomst komt daar ben ik van overtuigd, maar ja geduld hebben, en dat is niet mijn sterkste punt, maar ja, ik heb al jaren geduld, dus waarom zou ik het dan niet vol kunnen houden. En wat je zegt Jezus is ons grote voorbeeld. Houd moed, we komen er wel. Liefs.

  • Ellie Bekker zegt:

   Lieve Anneke, kijk op facebook, onder Ellie en je ziet poezen, als je daarop komt kan ik je mijn mail sturen, en ik ben blij dat je bij het leger des Heils komt, hoop je echt een keer te ontmoeten. Groet, Ellie

 • Dat is mooi.
  Maar ik ben niet eenzaam en nooit geweest,
  Ik weet mijn identiteit, en sta krachtig in Yeshua de Hammasiach.
  Ik mag namelijk ok in de bediening staan van Christus, en heb boven mij ook mijn geestelijke moeder,
  En heb een heerlijk gezin die gezegend is door Onze Heer,
  Met andere woorden, God is bij een ieder van ons,
  Het enige wat Hij wilt is gehoorzaamheid , liefde naar elkaar, dien de ander wat er ook gebeurt, dus toon zijn liefde naar de wereld, wees het zout op aarde.
  Maar bekeer je ten alle tijden als je valt, blijf nooit liggen, maar sta ook p,
  R
  Bouw je relatie met de Heer, en spreek zijn belofte uit, want de Heer zegt, al
  Is je geloof zo klein als een mosterdzaad, spreek tegen de berg en hij m8et zich verzetten.
  Sta klaar met de wapenrusting en het twee sn i jdend zwaard, laat uw tong de dingen uitspreken waarvan u weet, Het is volgens de Wil van de Vad weer.
  Amen.

  Tegen een ieder die dit ook verder leest, en die zich eenzaam voelt, zou ik willen bemoedigen, ga lofprijzen en aanbidden, ga dansen en zingen voor de Heer,
  Ga psalm 91 lezen, bidden. Ook het ONZE VADER
  En ook psalm 148 en 149.
  En u zult zien, hoe blij u wordt omdat u Gods aangezicht zoekt.
  Degene waar ik van las over haar man in n3geria, zou ik zeggen, kijk uw binnenkamer na, heeft u al 7eder vergeven die u pijn p f verdriet heeft aangedaan, in verband met welke situatie dan ook in uw leven.

  Vergeving komt met genezing, en bekering komt met bevrijding,

  Soms zijn er blokkades en die mag u weggaan bidden,
  Om de weg vrij te make. Zoek zusters en of broeders die met u willen vasren en b7dden, om God te zoeken, en u zal uw antwoord ontvangen,

  God is een liefdevolle God en kent ons verlangen, en een ieder die rechtvaardig en in gehoorzaamheid leeft, verhoort h
  HIJ GEBEDEN, Want HIJ zal u geen steen geven als u vraagt naar brood, en Híj zal en HIj zeg vraag en het zal U gegeven worden, dat is wel alleen maar als u zuiver in uw hart bent en leef met Yeshu.

  God is een trouwe God en ZEER TE PRIJZEN!

  Ik wens u allen SHALOM.

 • Sander Swenne zegt:

  Ik bid al jaren om een vriendin in mijn leven. Ben bijna 4 jaar geleden gescheiden. Ik dacht dat mijn ex de ware zou zijn, maar het mocht niet zo zijn. Sindsdien bid ik om een vrouw die bij me past. Nu ik dit stuk heb gelezen, kan het zo zijn dat God mij dat wel wil geven, maar op Zijn tijd. Gelukkig weet Hij wat het beste is voor mij en natuurlijk voor elk van Zijn kinderen en ook ongelovigen.

  • anneke zegt:

   Hallo Elly,

   dat was een verrassing jouw brief in mijn mailbox.
   tsja, is allemaal niet zo leuk voor jou wat je verteld,
   ik moet altijd aan Paulus denken die zolang in de gevangenis heeft gezeten.
   die heeft zoveel voor ons geschreven wat wij mogen lezen in de bijbel.
   zijn eenzame tijd heeft hij goed vervuld door dit te doen.
   geinspireerd door de heilige geest notabene.
   hij was dus niet alleen maar was heel dicht bij God.
   en dat is wat ik bedoel, wij mogen in onze situatie heel dicht bij God verkeren, in ons lijden maakt hij ons groot.
   leuk te horen dat je bij het Leger des Heils zit, sinds kort kom ik daar ook.
   wie weet gaan we elkaar nog eens treffen.
   vind het in ieder geval wel leuk om contact te hebben met je, als jij dat ook leuk vind kunnen we ons email adres wisselen?
   weet alleen niet hoe dit te doen.

   lieve groeten,
   Anneke

 • friends zegt:

  Lieve allemaal,

  God antwoord altijd maar wel op Zijn manier en niet altijd zoals wij hadden bedacht. Dus vraag Hem ook Zijn weg aan je duidelijk te maken!

 • debby eniola zegt:

  ik voel my eenzaam terwyl ik dat niet wezen moet ben nl vorig jaar getrouwd met de mooiste man van myn leven maar het probleem is hy is niet by my hy woont in nigeria maar ken hem al 8 jaar ik bid al 8 jaar dat ik myn man krygen kan hier in holland maar het lukt ons niet en god is stil zwygen ik huil er soms om hoe lang nog god nou is my de vraag wat doe ik verkeerd

  • Ellie Bekker zegt:

   Lieve Debby, weet dat de Heer vreemde wegen bewandelt, eens zal je man in Holland komen, Vraagt en u zal gegeven worden, maar weet wel HIJ bepaalt, niet wij? Ik hou van iemand maar moet geduld betrachten, het mag nog niet, het is moeilijk, maar God bepaalt wanneer? Hou je sterk lieve Debby!!!!!!!

  • Beste Debby, op jou vraag, wat heb ik verkeerds gedaan: wil ik dit zeggen: als iemand niks hoor of geen antwoord krijgt op zijn of haar gebeden, wil niet zeggen dat hij of zij iets verkeerds heeft gedaan. Hij heeft jou gebeden gehoord en jou tranen opgevangen.
   8 jaar lang heb je tot God gebeden om jou man naar Nederland te mogen krijgen. Maar bedenk dat hier ook mensen bemoeienissen in het spel is, die tegenwerkt. Geloof en vertrouw op Hem, dat wat je vraagt ook gegeven zal worden. Hij zal zijn belofte nooit verbreken, omdat Hij de Liefde is. Ik steun je ook in gebed.

 • Benetti zegt:

  Ik ben alleenstaande met de zorg voor mijn vader, en ja het leven lijkt me soms zwaar om dragen en dan ben ik blij om dit te lezen.

 • ingrid .jons zegt:

  Gezegend mijn beste gelovige ,het doet me goed als wij als gelovige elkaar
  bemoedigen . om daaruit te leren de dingen van de allerhoogste God te zien
  wanneer je hem om redding en hulp vraagt in je nood.Hij is geweldig hoe Hij te werk gaat met ons als gelovigen.God zegend u.

  • Ellie Bekker zegt:

   God zegene ook u. Net een film gezien, the sin eater, en daar op het laatst kreeg ik een aanraking, wetende dat ik nooit alleen meer ben, maar dat de Allerhoogste altijd bij me is.

 • Ellie Bekker zegt:

  Dit kwam net op het juiste moment, ik voelde me eenzaam, en ja verlaten, en ik bad ook tot God, en zie Hij verhoorde me door dit mailtje naar me toe te zenden. Heer, ik dank U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het Gratis:
Zoeken
Loading