De toegevoegde waarde van samen werken

toegevoegde waardeWaarschijnlijk herinner je de tijd nog wel dat je tussen de schoolbanken zat of misschien ben je momenteel druk bezig met een studie.

Als je terugkijkt dan kun je vast wel herinneren dat je samen in groepsverband aan een bepaalde opdracht moest werken.

Jullie moesten samen een bepaald ‘probleem’ oplossen. Misschien had jij een idee waar de hele groep van profiteerde of misschien was jij ergens heel goed in wat voor de hele groep van toegevoegde waarde was.

Maar ook anderen hadden misschien een bepaalde vaardigheid of bepaalde ideeën waarvan jij dacht: “hey, dat is een goed idee!”  of  “Als die persoon er niet was dan hadden we zeker dit en dat niet zo goed voor elkaar gekregen!”

(Natuurlijk kun je ook samengewerkt hebben met mensen die je liever nooit had willen leren kennen, maar dat even terzijde ;-))

Als je nu terug denkt aan dat ene groepje waarmee jij een geweldig resultaat opleverde dan kun je het misschien met mij eens zijn dat de personen in dat groepje van toegevoegde waarde waren.

Samen = waardevolle informatie

Daarnaast kun je vast ook vaststellen dat jullie samen een veel beter resultaat opleverden dan wanneer je het helemaal alleen moest doen.

Elk groepslid droeg iets bij wat leidde tot een geweldig resultaat of een perfecte oplossing.

Elk groepslid gaf een stukje waardevolle informatie.

Als je terugkijkt naar die tijd en het vergelijkt met jouw huidige leven, dan is er eigenlijk niet zoveel veranderd, want nog steeds zit je in een ‘klaslokaal’ met ‘medestudenten.’

De wereld is eigenlijk ons ‘klaslokaal’ en alle mensen op de wereld zijn jouw ‘medestudenten.’

Als je momenteel met een probleem zit of nog niet bent waar je graag wilt zijn, roep dan hulp in van je ‘medestudenten,’ want er zijn mensen om jou heen die ergens geweldig goed in zijn en jou goed kunnen helpen.

Als je bijvoorbeeld geen antwoord weet op een bepaalde vraag, vertrouw dan op je gevoel waneer het zegt: “pak dat krantje eens” of “lees dat artikel eens” of “praat is met die persoon” of “ga daar eens kijken.”

Dat krantje en dat artikel zijn ook jouw ‘medestudenten’ en zij kunnen jou dat stukje waardevolle informatie geven dat jouw probleem voor een groot deel kan oplossen.

Je bent niet alleen en er is genoeg hulp om jou heen, eerlijk, ook wanneer dit niet zo lijkt.

Grote succesvolle bedrijven, maar ook kleine succesvolle bedrijven zullen je bijvoorbeeld vertellen dat zij niet zonder hulp succesvol zijn geworden en dat er met een team van kwalitatieve mensen geweldige resultaten werden neergezet.

Facebook is een mooi voorbeeld, want zonder zijn ‘medestudenten’ was het nooit zo groot geworden.

1+1 maakt gelijk aan 11

Samen kom je een stuk verder en 1+1 maakt gelijk aan 11.

Ik heb het nu niet alleen over personen die jou kunnen helpen met jouw ‘opdacht’,  maar ook dingen als een goed boek of een moment rust waardoor je geïnspireerd kunt worden.

Soms heb je wel eens een ingeving of een voorgevoel of wordt je geïnspireerd om een bepaald iets te doen. Je wilt daar liever naar luisteren, want die ingeving of dat voorgevoel om iets te ondernemen, zal leiden naar een stukje toegevoegde waarde.

Ik vertelde je in mijn vorige video dat jouw onderbewustzijn een bron is van oneindige intelligentie en met alles verbonden is.

Zo’n ingeving of voorgevoel komt uit jouw onderbewustzijn dat allang de weg kent naar jouw doel of jouw gewenste bestemming en probeert jouw wegwijs te maken in dat grote ‘klaslokaal.’

Wees dus alert en vertrouw vaker op je intuïtie, want er is iets in jou dat ongelofelijk wijs is en jou wilt duidelijk maken dat je niet alleen bent en dat de gewenste bestemming in zicht is.

 

 

3 Reacties op De toegevoegde waarde van samen werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het Gratis:

Zoeken

Loading